Kuten kirjeen aloitukseen ja päiväykseen myös kirjeen lopetukseen vaikuttaa virallisuuden aste. Virallisten kirjeiden lopputervehdykset ovat vähäeleisiä: terveisin, ystävällisesti, kiittäen.
Kirjeen loppuun voi tervehdyksen sijaan tai lisäksi kirjoittaa toivotuksen. Lopputervehdys sijoitetaan joko omalle rivilleen ennen allekirjoitusta tai samalle riville sen kanssa:
Parhain terveisin Matti Meikäläinen
Hyvän loman toivotuksin
Maija Meikäläinen
Ohjeen osat ovat seuraavat:
Epämuodollisten kirjeiden tyyli on vapaammin kirjoittajan valittavissa kuin viralliselle taholle osoitettujen kirjeiden. Perinteistä kirjettä ja sähköpostiviestiä koskevat samat ohjeet.
Juhlava tyyli (mitä suurimmalla kunnioituksella, kunnioittaen) on nykyään melko harvinainen myös kirjeiden lopputervehdyksissä. Kirjeen lopetusta muotoiltaessa on kuitenkin syytä huomioida virallisuuden aste.
Esimerkkejä tyyliltään virallisten kirjeiden lopputervehdyksistä:
Terveisin
Ystävällisin terveisin ~ Lämpimin terveisin ~ Parhain terveisin
Yhteistyöterveisin
Ystävällisesti
Ystävällisesti tervehtien ~ Lämpimästi tervehtien
Kiitoksin ~ Monin kiitoksin
Kiittäen
Etukäteen kiittäen
Halutessaan lopputervehdyksen voi lyhentää seuraavasti:
Terv.
Yst. terv.
Tilanteen mukaan sopivat myös esimerkiksi seuraavat:
Aurinkoisen kevään toivotuksin
Hyvän joulun toivotuksin
Ystävyydellä
Lämpimästi
Sydämellisesti
Lopputervehdys kirjoitetaan omalle rivilleen ennen allekirjoitusta tai samalle riville sen kanssa ja aloitetaan yleensä isolla alkukirjaimella. Lopputervehdyksen jälkeen ei tule välimerkkejä lukuun ottamatta lyhenteen pistettä. Toivotuksen perään voi kuitenkin merkitä huutomerkin.
Terveisin
Maija Meikäläinen
Terv. Matti Meikäläinen
Hyvää viikonloppua! ~ Hyvää viikonloppua
Maija Meikäläinen
Hyvää joulunodotusta!
T. ~ t. Matti
Virallisissa kirjeissä allekirjoittaja liittää nimeensä myös tittelinsä. Titteli merkitään tavallisimmin nimen jälkeen omalle rivilleen, mutta aloitetaan pienellä kirjaimella. Jos allekirjoituksen perään liitetään työpaikan nimi, siinä käytetään samankokoista alkukirjainta kuin muissakin yhteyksissä:
Maija Meikäläinen
osastopäällikkö
tarkastusosasto
Keskusvirasto
Jos titteli merkitään ennen nimeä, se kirjoitetaan samalle riville nimen kanssa ja aloitetaan tavallisesti isolla kirjaimella:
Osastopäällikkö Maija Meikäläinen, tarkastusosasto
Kun kirjeessä on kaksi allekirjoittajaa, nimet ja tittelit voidaan sijoittaa rinnakkain tai allekkain ja kirjoittaa edellisten esimerkkien mukaisesti.
Tittelien käytöstä voi lukea lisää toisaalta, ks. Lisätietoa toisessa ohjeessa.
Kirjeeseen voi allekirjoituksen jälkeen liittää lisäyksenä jälkikirjoituksen. Sen lyhenne on Jk. tai JK. Tunnetumpi lienee latinankielinen versio post scriptum, jonka lyhenne on PS tai P.S.